Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поскаржився Януковичу на Азарова

Вівторок, 25 вересня 2007, 18:38

Президент Віктор Ющенко висловив стурбованість відсутністю належного реагування з боку Кабміну на ситуацію, що склалася з фінансуванням з державного бюджету низки програм загальнодержавного значення.

З відповідним листом Ющенко звернувся до прем'єра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

"Президент вимушений зазначити, що його звернення щодо необхідності перегляду Мінфіном помісячного розпису Держбюджету-2007 з метою наближення строків здійснення видатків за програмами і заходами, які мають загальнодержавне значення, та поліпшення фінансування цих програм залишається практично без відповіді", - зазначається в повідомленні.

Прес-служба також додає, що президент просить Януковича ще раз розглянути питання фінансування на належному рівні важливих загальнодержавних програм і заходів у поточному році та особисто поінформувати до 27 вересня 2007 року.

Також Ющенко просить надати вичерпні інформаційно-аналітичні матеріали щодо причин невиконання планових показників державного бюджету та можливих шляхів усунення перешкод, що виникли, та поінформувати про зміни у помісячному розписі Держбюджету на 2007 рік стосовно видатків за визначеними програмами і заходами.

В листі Ющенко нагадав, що у травні та червні 2007 року вже звертався до Януковича з проханням вжити заходів щодо поліпшення фінансування з державного бюджету деяких суспільно значущих програм у поточному році та поінформувати про результати.

"Однак інформація, що надходить від Кабміну та Держказначейства, містить лише констатацію фактів щодо відкриття асигнувань на реалізацію зазначених програм і не містить відомостей про їх касове виконання, причини затримки у фінансовому забезпеченні відповідних бюджетних програм та заходи, що вживаються для виправлення ситуації", - вказує Ющенко.

Президент зазначає, що не було розпочату фінансування програми "Українська книга, незважаючи на те, що за словами першого віце-прем'єра Миколи Азарова, таке фінансування в першому півріччі було здійснено на 100%.

Ющенко також зазначив, що рівень фінансування й інших програм культурного спрямування викликає занепокоєння. Президент також здивований і інформацією уряду щодо придбання апарата «гама-ніж».

У той час як громадяни очікують придбання цього важливого апарата, Азаров повідомив, що кошти на цю мету передбачені починаючи з липня.

"У липні-серпні, за звітними даними Держказначейства, використано 16,8 млн. грн. з 21 млн. грн., передбачених помісячним розписом на січень-серпень, або 30,9% річних призначень", - зазначається в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування