Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мороза стурбовані через Цушка - їм нагадує 2004 рік

Четвер, 27 вересня 2007, 08:48

Соціалістична партія стурбована намаганнями окремих політиків заблокувати розслідування щодо причин інфаркту у міністра внутрішніх справ, члена СПУ Василя Цушка.

Про це повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Заяви представників секретаріату президента та керівництва штабів НУ-НС і БЮТ створюють тиск на правоохоронні органи, які будуть провадити розслідування щодо наданих Василем Цушком фактів", - говориться в заяві СПУ.

Соціалісти стверджують, що заяви опозиційних сил щодо отруєння Цушка "нагадує поведінку кучмівського оточення під час аналогічних подій з Віктором Ющенком".

"Деякі політики з НУ-НС та БЮТ дуже швидко поспішили зробити заяви, плутаючись у фактах та наведених Цушком доказах", - заявляє СПУ.

"Така гарячкова та незрозуміла з точки зору безпосереднього відношення до них реакція свідчить про те, що отримання документального підтвердження факту спровокованого інфаркту міокарду у Цушка становить загрозу українським політикам", - додається в заяві.

Соцпартія, зазначає, що "у 2004 році отруєння Ющенка викликало таку ж саму реакцію з боку президентської адміністрації".

"Намагання зв’язати отримання доказів щодо отруєння з передвиборчою кампанією є безумовним свідченням того, що деякі політичні сили зацікавлені у негайному припиненні цього розслідування", - упевнені в Соцпартії.

"Викликає здивування, що ці політичні сили, які претендують на звання демократичних, ще до початку розслідування з боку Генеральної прокуратури при наявності об’єктивних даних германських лабораторій дозволяють собі категоричні твердження, ставлячи під сумнів факти, що свідчать про кримінальний злочин", - додає, водночас, СПУ.

На думку соціалістів, "це зайвий раз підтверджує тезу про спадкоємність цих політичних сил, методів та стилю корумпованого та авторитарного керівництва Банкової з часів (екс-президента Леоніда) Кучми".

Як відомо, у середу, 26 вересня, Цушко заявив, що був отруєний теофіліном, а матеріали, що підтверджують його отруєння, він одержав 21 вересня – і готовий їх передати в Генеральну прокуратуру. Він також висловив припущення, що його отруїли люди з секретаріату президента, що в секретаріаті згодом спростували.

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що "ні Цушко, ні хтось з його довірених осіб не звертався в СБУ з інформацією про можливе його отруєння" і "у СБУ немає інформації про можливе отруєння".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: