Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук перейменувався і знижує свою присутність в Україні

Четвер, 27 вересня 2007, 12:00

Бізнесмен Віктор Пінчук завершив процес реструктуризації групи "Інтерпайп".

Як повідомили "Українській правді" у прес-службі компанії, Пінчук створив міжнародну інвестиційно-консалтингову компанію EastOne LLC зі штаб-квартирою в Лондоні.

"Метою діяльності EastOne LLC буде організація управління інвестиційними потоками і вартістю портфеля активів", - сказано в прес-релізі.

У результаті активи, що раніше входили в групу "Інтерпайп", виділені в самостійні бізнеси, управління вартістю яких організовано за принципом інвестиційного фонду.

Під мандатом компанії EastOne LLC знаходиться портфель активів загальною вартістю понад 10 мільярдів доларів, говориться в повідомленні.

"Портфель охоплює понад 20 бізнесів і широкомасштабних проектів, у тому числі – трубно-колісна компанія ІНТЕРПАЙП, медіа-активи (СТБ, Новий, ICTV, газета "Факти" і інші), "Укрсоцбанк", "Дніпроспецсталь", - зазначає прес-служба EastOne LLC.

Посаду керівника компанії EastOne зайняв Геннадій Газін, який раніше був головою правління групи "Інтерпайп", а до того очолював московський офіс компанії McKinsey.

За словами Газіна, портфельна стратегія передбачає зниження частки українських активів з 90% до 50%.

Також метою компанії є створення протягом п'яти років географічно збалансованої структури портфеля за рахунок збільшення частки активів, розміщених у СНД, Європі й інших регіонах світу.

Крім того, передбачається диверсифікувати галузеву структуру портфеля, направивши інвестиції в нові сектори і сектори, що швидко зростають.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: