Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Організатор екзит-полів образився на спробу встановити монополію

П'ятниця, 28 вересня 2007, 12:48

Виконавці проекту "Екзит-пол "СОЦІОВИМІР – 2007" поділяють стурбованість щодо прозорості фінансування екзит-полів, які будуть проведені в день виборів.

Про це йдеться в заяві керівника проекту "Екзит-пол СОЦІОВИМІР – 2007" Сергія Тарана у відповідь на заяву директора Фонду "Демократичні ініціативи" Ілька Кучеріва, який закликав організаторів інших екзит-полів оприлюднити свої джерела фінансування й методики проведення дослідження.

За словами Тарана, його центр цілком поділяє стурбованість Кучеріва, але наголошує, що "не менш небезпечним від маніпуляції соціологічними дослідженнями є монополія на суспільно важливу інформацію".

Реклама:

"Мета кожного екзит-полу – не лише передбачити результати виборів, це ще важливий спосіб контролю громадськості над підрахунком голосів. Відтак, виконавці екзит-полу у день виборів володіють інформацією, яка, як і всяка суспільно важлива інформація, не може бути предметом монополії. Зважаючи на це, під час виборів у розвинених демократіях завжди працюють кілька екзит полів, які у чесній конкуренції виборюють довіру громадян. Ми переконані, що саме таким шляхом має рухатися українське суспільство", - йдеться в заяві.

Таран також нагадав, що його центр вже оприлюднив інформацію про джерела фінансування.

Як відомо, у неділю різні організації планують оприлюднити результати 4 екзит-полів.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: