Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії попереджають Україну про "катастрофу"

Субота, 29 вересня 2007, 11:28

"Сумнівні" результати виборів в Україні і масові порушення можуть негативно відбитися на міжнародному іміджі країни в контексті її устремлінь вступити в Європейський Союз.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" у п'ятницю заявив глава міжпартійної групи з проблем України парламенту Великобританії Джон Гроган.

"Катастрофою для європейських устремлінь України з погляду тих (країн) у ЄС, хто, як Британія, підтримує ці устремління, були б сумнівні результати виборів, масове шахрайство на них", - відзначив Гроган.

Він також підкреслив, що загальний інтерес у Великобританії до цих парламентських виборів в Україні значно нижчий, ніж до президентських виборів 2004 року.

На його думку, депутати і представники бізнесу Великобританії мають різні думки з приводу бажаних результатів виборів в Україні і подальшому розподілі владних повноважень між політичними силами, але всі сходяться в думці, що країні необхідна стабільність у розвитку.

При цьому, на переконання Грогана, Великобританія буде діяти за принципом невтручання і має намір уникати якого-небудь впливу на результати виборів в Україні.

"Так само, як британський уряд не висловлюється з приводу бажаних результатів виборів у країнах-членах ЄС, так у нього немає і якогось фаворита в Україні, зокрема, якщо враховувати, що будь-яка можлива правляча коаліція ставить метою вступити в Європейський Союз. Тому визначальною річчю є успіх виборів як таких", - підсумував парламентарій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування