Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів побачила в губернаторах джерело фальсифікації виборів

Вівторок, 4 вересня 2007, 10:37

Фракція Партії регіонів звинувачує владу у спробі сфальсифікувати результати дострокових виборів до Верховної Ради.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив регіонал Володимир Макеєнко.

"Погоджуючись на вибори, Партія регіонів зробила значний крок назустріч опонентам, зокрема президенту", - заявив Макеєнко.

Водночас, за його словами, "доводиться констатувати, що наші опоненти нехтують як нормами демократичного суспільства, так і укладеними політичними домовленостями".

"Нашим опонентам не потрібні чесні вибори. Їм потрібна влада. Тому зараз знову реанімуються сценарії виборів 2004 року, коли суспільство буквально бомбували тезами про те, що якщо ми не переможемо, то вибори сфальсифіковані", - наголосив Макєєнко.

"Ще ніколи так масштабно неприкрито і цинічно не була задіяна вертикаль місцевих адміністрацій до підготовки виборів", - заявив регіонал.

Зокрема, Макєєнко від імені фракції засудив скасування президентом постанови уряду "Про деякі заходи щодо удосконалення системи обліку громадян".

На думку регіоналів, це порушує домовленості про створення державного реєстру виборців.

"Зупинення постанови порушує ці домовленості і відкриває шлях до фальсифікацій", - заявив Макеєнко.

Також Партію регіонів не влаштовує оскарження президентом у Конституційному Суді норм закону про вибори про голосування на дому.

Фракція Партії регіонів готова проголосувати зміни до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності. Вона також пропонує ухвалити бюджет на наступний рік, який уряд планує подати до парламенту п’ятого скликання до 15 вересня.

"Принцип безперервності влади має діяти незалежно від правового нігілізму опонентів", - заявив Макеєнко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування