Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну їдуть спостерігачі, які не визнали другий президентський тур

Середа, 5 вересня 2007, 12:07

Європейська мережа організацій, що спостерігають за виборами (ЕНЕМО), оголошує прибуття 25 довготермінових спостерігачів для спостереження за виборчим процесом в усіх регіонах України протягом наступних трьох з половиною тижнів.

Довготермінові спостерігачі будуть слідкувати за передвиборчою кампанією, а також за роботою осіб, причетних до виборів, та проходженням усіх процесів, пов'язаних із виборами, повідомляється в прес-релізі ЕНЕМО.

За три дні до виборів ЕНЕМО оприлюднить свій звіт про передвиборчий період, який буде базуватися на інформації, отриманій від довготермінових спостерігачів.

З 27 вересня ЕНЕМО почне включати в роботу 400 короткотермінових спостерігачів, які будуть слідкувати за процесом голосування, підрахуванням голосів та зведенням результатів.

Після виборів ЕНЕМО оприлюднить звіт для преси, який буде містити дані, зібрані спостерігачами.

Місія спостереження ЕНЕМО на чолі з Пітером Новотним відкрила свій центральний офіс у Києві 15 серпня для координування всіх процесів спостереження.

ЕНЕМО є групою з 19 громадянських організацій 17 країн колишнього Радянського Союзу та Центральної і Східної Європи.

Ці організації, що не належать до жодної партії, є провідними групами спостерігачів за виборами у своїх країнах.

Усього організації-учасниці ЕНЕМО спостерігали за 200 виборами у своїх країнах, за більш ніж 100 виборами за кордоном та навчали понад 200 000 спостерігачів.

ЕНЕМО вже направляла декілька своїх місій до України. У 2004 році ЕНЕМО організувала повномасштабну міжнародну місію спостереження за президентськими виборами.

21 листопада під час другого туру, результати якого було пізніше скасовано, спостерігачі ЕНЕМО дійшли висновку, що голосування "не відповідало волевиявленню українського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: