Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко описав хитромудру схему, за якою українці будуть з газом

Середа, 10 жовтня 2007, 11:39

Половина з переданих RosUkrEnergo російському "Газпром експорту" у рахунок заборгованості 8 мільярдів кубометрів природного газу буде реалізована українським споживачам, що дозволить виконати в повному обсязі газовий баланс України.

Про це заявив міністр палива й енергетики України Юрій Бойко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"4 млрд куб. м йде на експорт, як це було заплановано RosUkrEnergo, а 4 млрд куб. м будуть реалізовані за тією ж ціною, що реалізує "УкрГаз-Энерго" на внутрішньому ринку. Тобто газовий баланс не постраждає, він буде виконаний у повному обсязі", - сказав він журналістам у літаку, повертаючись з Москви до Києва.

Бойко додав, що в розрахунках між RosUkrEnergo і "Газпромом" газ порахований за ціною $156 за тис. куб. м, що в сумі приблизно відповідає раніше заявленій сумі боргу в $1,3 млрд.

Як відомо, у вівторок у Москві "Газпром", RosUkrEnergo, "УкрГаз-Енерго" і НАК "Нафтогаз України" підписали документи, що визначають схему погашення заборгованості за центральноазіатський природний газ, поставлений раніше українським споживачам.

Відповідно до нього, RosUkrEnergo погасить заборгованість у розмірі $1,2 млрд перед "Газпром експорт", дочірньою структурою "Газпрому", шляхом передачі природного газу, раніше закачаного в підземні сховища газу України.

У свою чергу "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогаз України" відповідно до підписаного у вівторок документу погасять заборгованість за поставлений центральноазіатський природний газ грошима.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування