Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав новий крок до ЄС

Середа, 10 жовтня 2007, 19:53

Домовленості, досягнуті сьогодні на Вільнюському енергетичному саміті, дозволять перейти до реальних кроків з реалізації проекту транспортування каспійської нафти до Євросоюзу.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на прес-конференції після завершення першого раунду Енергетичного саміту у Вільнюсі, повідомляє УНІАН.

На переконання Ющенка, реалізація цього проекту є стратегічною метою не лише для України, але й для Грузії, Польщі, Литви, Казахстану, Азербайджану.

При цьому президент зауважив, що цей проект не є політичним, але в його основі повинно було бути політичне рішення – він мав здобути підтримку на державному рівні.

Ющенко висловив переконання, що реалізація цього проекту наблизить всі країни – учасниці до інтеграції в ЄС.

За словами Ющенка, ще кілька подібних проектів, і "можна буде говорити про реальну інтеграцію з Європейським Союзом".

Підписання сьогоднішньої угоди президент України назвав історичним кроком, "коли проект про транспортування каспійської нафти до Європи перейшов з теоретичної площини в прикладну".

"Сьогоднішня угода це є перший прагматичний крок для того, щоб реалізувати на рівні комерційних інтересів, корпоративних інтересів цю унікальну можливість", - підкреслив Ющенко.

Він також переконаний, що реалізація цього проекту принесе вигоду всім країнам, корпораціям, структурам, які братимуть в ньому участь.

"Мені як колишньому прем’єр-міністру України у 2002 році дуже приємно, що сьогодні проект "Одеса-Броди", а далі - Європейський Союз вже набирає тої прагматичної площини, про яку я мріяв у 2002 році", - сказав Ющенко, висловивши при цьому вдячність усім своїм колегам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування