Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатори кажуть, що Янукович або помилився, або провокатор

Четвер, 11 жовтня 2007, 16:16

Голова Вінницької обласної держадміністрації Олександр Домбровський назвав критику Кабінету міністрів із приводу готовності області до зими "помилкою чи провокацією".

"У мене склалося враження, що в Україні продовжується виборчий синдром, оскільки це вже третій випад уряду проти області", - заявив він на черговій колегії облдержадміністрації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними Домбровського, область розрахувалася за газ на 91% при середньому показнику в державі 82%. На 98% готові до сезону котельні, що перевищує середній рівень на 5%.

Аналогічний стан справ із підготовкою теплових мереж і теплових пунктів, а за шістьма іншими показниками готовності інфраструктури область має 100%-у готовність.

Характеризуючи в цілому дії центральної влади щодо регіону, Домбровський назвав їх "бездарною політикою в Києві і бездарними рішення, які там приймають".

У свою чергу, голова держадміністрації в Запорізькій області Євген Червоненко називає безпідставною заяву прем'єр-міністра Віктора Януковича про незадовільну підготовку області до опалювального сезону.

Про це повідомив прес-секретар губернатора, посилаючись на заяву Червоненка, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Свою позицію Червоненко аргументує тим, що у виступах міністрів палива й енергетики Юрія Бойка і житлово-комунального господарства Олександра Попова на засіданні Кабінету міністрів у середу на адресу Запорізької області критики не звучало.

"Нам узагалі не має за що червоніти, 100% шкіл, лікарень, дитячих садів, котелен в області готові до зими... усі показники в області значно кращі, ніж торік – і по ЖКГ, і по розрахунках за газ, і це при тому, що в нас є проблема недофінансування", - заявив губернатор.

Відповідно до заяви, усе ще проблемною залишається ситуація в Степногорську Василівського району, незважаючи на використання резервів місцевого бюджету на забезпечення міста гарячим і теплопостачанням.

"Попросили на Степногорськ додатково у уряду 6 млн. гривень. Відповідний лист мною було направлено ще 3 тижні тому, реакції Кабміну поки не надійшло", - йдеться в заяві Червоненка.

Як відомо, у середу Янукович заявив, що Кабмін вважає незадовільною підготовку до опалювального сезону в 6 областях, зокрема, у Запорізькій області, і він має намір запропонувати президентові звільнити керівництво облдержадміністрацій, які допустили найбільшу заборгованість по сплаті за спожитий газ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування