Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина росіян підтримує Януковича на посаду прем'єра

Понеділок, 15 жовтня 2007, 15:47

Третина росіян (34%) хотіли б бачити прем'єр-міністром України Віктора Януковича, а Юлію Тимошенко у шість разів менше - 6%.

Однак для відносної більшості опитаних росіян (38%) питання прем'єрства в Україні байдуже, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на результати опитування аналітичного центру Юрія Левади.

Майже половина опитаних росіян (41-42%) вагалися з відповіддю на питання, як зміняться відносини між Москвою і Києвом у випадку обрання прем'єр-міністром України Януковича або Тимошенко.

Поліпшення відносин двох країн після призначення прем'єром України Януковича очікують 34% опитаних росіян і тільки 8% - від приходу в уряд Тимошенко (погіршення прогнозують відповідно 4% і 34%).

При цьому 41% російських респондентів вагалися з прогнозом, чи будуть в Україні відновлені порядок і злагода у випадку призначення Тимошенко прем'єр-міністром цієї країни.

29% респондентів вважають, що це, навпаки, призведе до наростання хаосу, посиленню тенденцій до розпаду України на східну і західну частини, ще 23% вважають, що в цьому випадку в країні збережеться "хитка рівновага".

Тільки 7% опитаних росіян вірять, що з призначенням Тимошенко головою уряду в Україні будуть відновлені порядок і злагода.

За даними "Левади-Центру", 37% росіян вагалися з відповіддю, яку політику буде проводити Тимошенко у випадку її призначення на посаду прем'єра України.

Лише 5% респондентів очікують поступового зближення Києва з Москвою, 34%, навпаки, думають, що Україна буде поступово зближатися з країнами Заходу і віддалятися від Росії.

Про можливу політику лавірування між країнами Заходу і Росією говорили 24% опитаних.

Тим часом, росіяни залишилися байдужими до парламентських виборів, що нещодавно відбулися в Україні: дві третини опитаних (65%) не стежили за їхнім ходом, при цьому кожен другий заявив, що результати виборів їм нецікаві.

Відповідно до опитування "Левади-Центру", 34% респондентів упевнені, що відносини Росії й України після виборів не зазнають змін, 14% сподіваються, що вони покращаться, а 18%, навпаки, побоюються їхнього погіршення (24% вагалися з прогнозом).

Дослідження проводилося 5-10 жовтня за вибіркою, представницькою для дорослого населення РФ, за участю 1600 респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування