Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС не буде розглядати подання Ющенка

Четвер, 18 жовтня 2007, 13:06

Конституційний суд визнав конституційними положення низки законів, якими встановлений граничний вік перебування на державній, дипломатичній службі і на службі в органах місцевого самоврядування.

Зокрема, КС вирішив визнати такими, що відповідають Конституції положення статті 23 закону "Про державну службу", статті 18 закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", статті 42 Закону "Про дипломатичну службу", якими встановлений граничний вік перебування на державній службі, на службі в органах місцевого самоврядування і на дипломатичній службі.

Відповідне рішення у четвер в КС оприлюднив голова КС Андрій Стрижак, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Згідно з положеннями вище згаданих законів, граничний вік перебування на державній службі, на службі в органах місцевого самоврядування і на дипломатичній службі складає 60 років для чоловіків і 55 років – для жінок.

Автори клопотання вважають, що вікові обмеження, передбачені положеннями зазначених законів, не ґрунтуються на спеціальних вимогах щодо заняття посад, є дискримінаційними щодо реалізації права на працю.

Крім того, за словами Стрижака, КС розтлумачив положення ч. 6 ст. 11 закону "Про політичні партії в Україні", повідомляє Ліга.

Згідно з рішенням, кожна партія зобов'язана забезпечити створення і реєстрацію своїх обласних і прирівняних до них партійних організацій не менш, ніж у 14-ти адміністративно-територіальних одиницях України.

Водночас, за словами Стрижака, КС не буде розглядати подання президента Віктора Ющенка щодо конституційності закону "Про Кабінет Міністрів".

"КС не буде розглядати подання президента, оскільки президент відкликав його", - сказав Стрижак, повідомляють Українські новини.

Він зазначив, що засідання щодо цього подання повинне було відбутися 19 жовтня.

Як відомо, ухвалення нової редакції закону про Кабмін виходить є частиною домовленості про створення коаліції між БЮТ і НУНС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування