Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" вважають, що з Литвином не доведеться битися за крісло спікера

Вівторок, 2 жовтня 2007, 14:22

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" проводитиме політичні консультації щодо формування коаліції з іншими політичними силами, крім БЮТ, "у разі необхідності".

Про це на брифінгу заявив представник блоку Микола Оніщук.

Він нагадав, що імперативом для "НУ-НС" є створення коаліції разом з БЮТ, що підтверджує відповідна угода, підписана блоками ще в лютому 2007 року.

"Щодо інших політичних сил, що будуть представлені у парламенті, то консультації з ними можуть проводитися у випадку і по мірі, якщо в цьому виникне необхідність", - додав Оніщук.

На питання, чи проводяться зараз консультації щодо входження в можливу демократичну коаліцію блоку Литвина, представник "НУ-НС" відповів: "Не думаю, що хтось має бути виключений з процесу політичних консультацій".

При цьому він наголосив, що уповноваженим для ведення політичних консультацій від "НУ-НС" політрадою блоку було призначено В'ячеслава Кириленка.

На питання, чи не впливає поточний результат БЮТ на дострокових виборах на відносини між блоками, Оніщук сказав:

"Поки що ми не відчуваємо - а йдеться про загальну атмосферу взаємин наших політичних партнерів - що це у якійсь мірі впливає на характер нашого партнерства".

Крім того на питання, чи піде "НУ-НС" на кадрові поступки у разі приєднання до коаліції блоку Литвина, Оніщук висловив особисту позицію:

"Якщо це є ціною питання (посада голови Верховної Ради), то я переконаний, що це не буде перешкодою для створення демократичної коаліції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: