Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ сподіваються, що Тимошенко прийде ненадовго

Вівторок, 2 жовтня 2007, 16:44

Деякі російські видання упевнені в тому, що коаліція БЮТ і НУНС буде недовгою, а після її розпаду пропрезидентський блок об'єднається з Партією регіонів.

Так, на думку "Російської газети", помаранчева коаліція "буде недовговічною".

"Занадто серйозними виглядають протиріччя між Тимошенко і Ющенком з багатьох питань - від конституційної до економічної реформи. Великий і список старих образ, що вони погодилися один одному пробачити", - пише газета.

"До того ж ні Тимошенко, ні Ющенко не мають наміру відмовлятися від президентських амбіцій у 2009 році", - додає видання.

"Тимошенко знову може піти в змушену опозицію. І надасть Ющенку можливість блокуватися з "регіоналами". Привид цього союзу давно бродить кулуарами обох партій", пише газета.

У свою чергу інша російська газета "Известия" написала, що сценарії об'єднання НУНС і Партії регіонів привселюдно зараз ніхто не обговорює.

"Воно і зрозуміло - не час. "Помаранчеві" політики вітають один одного з перемогою...Але реальна картина аж ніяк не така ідеалістична", - говориться в статті.

"На фініші передвиборної кампанії багато соратників Ющенка вважали головним ворогом саме тимошенківців, а не регіоналів. І охоче фінансували піар-акції, направлені проти "помаранчевої принцеси", - пише газета.

"Реальним правителем України стане прем'єр Тимошенко, Ющенко ж ризикує перетворитися в декоративну фігуру. Далеко не усіх в оточенні глави держави влаштовує така перспектива. Багато друзів і ділових партнерів Ющенка Юлію не люблять і бояться. Янукович для них - найменше зло", - аргументує свою позицію газета.

Видання також вважає, що після не занадто вдалого виступу на виборах, регіонали будуть готові на серйозні поступки можливим партнерам по коаліції.

Також газета посилається на одного з найближчих соратників Януковича, який стверджує, що консультації з оточенням Ющенка почнуться одразу після оголошення результатів виборів.

"Домовитися, до речі, можна і з далеким прицілом. Тобто зараз сформувати уряд Тимошенко - щоб не розчарувати "помаранчевий" електорат, - а через якийсь час знайти привід для її відставки", - підсумовує газета.

Саме "Известия" проводили в понеділок доволі тенденційне соцопитування щодо майбутнього України після дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування