Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку перераховують голоси. Грузини водять регіоналів в туалет під конвоєм

Вівторок, 2 жовтня 2007, 18:19

У зв'язку з заявами грузинських спостерігачів про порушення під час голосування одна з дільничних комісій 40-го виборчого округу в Донецьку почала перерахунок голосів виборців.

Про це заявила прес-секретар облорганізації "Нашої України – "Народної Самооборони" Тетяна Мазур, повідомляє Острів.

За її словами, при перерахунку пачки бюлетенів з написом "Партія регіонів" були виявлені чотири бюлетені, в одному з яких голос відданий за ПСПУ, в іншому – за КПУ, у третьому немає підпису члена комісії, четвертий бюлетень просто зіпсований.

За даними Мазур, перерахунок голосів продовжується. Водночас, за словами голови Донецької міської організації БЮТ Володимира Каплієнка, у результаті розкриття скриньки для бюлетенів з 36-ої дільничної комісії з'ясувалося, що кількість бюлетенів у ній не відповідає записам у протоколі.

За його словами, у скриньці виявилися "зайві" бюлетені, не зафіксовані в протоколі".

У зв'язку з даними фактами Каплієнко подав заяву про визнання виборів недійсними на 36-ій дільниці 40-го округу, повідомляє прес-служба БЮТ.

Водночас Партія регіонів заявляє, що представники помаранчевих сил і грузинські спостерігачі проводили цілеспрямовану роботу з перегляду підсумків голосування в 40-му окрузі.

"Фактично на комісії всіх рівнів здійснюється нахабний і цинічний тиск, мета якого – дезавуювати підсумки голосування на деяких дільницях, і тим самим хоч якось знизити відсоток регіонів, які проголосували за партію,", - йдеться в заяві донецького облвідділення партії.

"Регіонали", зокрема, стверджують, що зіпсовані бюлетені на 36-ій дільниці округу № 40 з'явилися в результаті "роботи", проведеної в день голосування секретарем дільничної комісії від "Нашої України".

"Це дало підстави грузинським спостерігачам, які прибули на засідання комісії, вимагати перерахунку голосів або визнання виборів недійсними. Більше того, вони почали погрожувати членам комісії…різними термінами ув’язнення – від 4 до 12 років! Кількість грузинських спостерігачів на дільниці і прилеглій території досягла 40 осіб", - йдеться в заяві.

За словами "регіоналів", таке "спостереження" привело до того, що засідання комісії затяглося на 30 годин.

"Грузинські спостерігачі, які приїжджали на дільницю цілими партіями, продовжували тероризувати склад комісії. Люди не мали можливості навіть вийти в туалет, а якщо їм вдавалося все-таки упросити "доглядачів", то тільки під їхнім особистим конвоєм", - сказано в повідомленні партії.

Перед початком процесу перерахування голосів на 36-ій дільниці прес-служба Партії регіонів також заявила, що представники БЮТ ставлять намети і підтягують своїх людей до будинку окружної виборчої комісії з метою "натиснути на членів комісії для того, щоб домогтися потрібного для себе результату по голосуванню".


"Остров",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...