Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ погрожують залишити без тепла

Четвер, 25 жовтня 2007, 19:48

Компанія "Київенерго" допускає перебої з теплопостачанням Києва у випадку, якщо Київміськдержадміністрація не компенсує компанії 185,9 млн. гривень збитків від виробництва теплової енергії, що виникла через низькі тарифи на її постачання.

Про це на прес-конференції заявив голова правління – генеральний директор "Київенерго" Борис Ященко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За січень-серпень через низькі тарифи на теплову енергію, які не дозволяють покрити собівартість її виробництва, збитки "Київенерго" склали 321,8 млн. гривень, з яких Київміськадміністрація компенсувала тільки 135,9 млн. гривень.

Таким чином, за словами Ященка, компанії доводиться працювати з дефіцитом оборотних коштів і залучати кредити для погашення боргів за поставлений природний газ (близько 70% у собівартості виробництва).

"Я упевнений, якщо ці збитки не компенсують, нам просто будуть обмежувати газопостачання... оскільки нам чимось буде платити за газ", – сказав він.

Тепер борг "Київенерго" перед компанією "Газ України" складає 26 млн. гривень, але він, за прогнозами Ященка, до кінця жовтня збільшиться до 50 млн. гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: