Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія просить повернути її інтереси в правове поле

Середа, 31 жовтня 2007, 20:35

У Росії з заклопотаністю сприймають інформацію, пов'язану із ситуацією навколо Кременчуцького нафтопереробного заводу (НПЗ), що належить АТ "Укртатнафта".

Про це заявив департамент інформації МЗС РФ.

"Як відомо, дане акціонерне товариство вже багато років працює в статусі компанії, заснованої на підставі указів президентів України і Республіки Татарстан Російської Федерації. При цьому завжди акціонерне товариство "Татнефть" неухильно виконувало свої зобов'язання, постачаючи сировину на згаданий нафтопереробний завод", - відзначається в заяві російського МЗС.

"Переконані, що будь-які протиправні і непродумані дії у відношенні російських інвесторів в Україні, як, утім, і будь-яких інших ділових кіл, не сприяють поліпшенню інвестиційного клімату, не відповідають завданню поглиблення російсько-українських економічних зв'язків", - підкреслили представники зовнішньополітичного відомства Росії.

Російська сторона розраховує на якнайшвидше приведення ситуації навколо АТ "Укртатнафта" у правове поле.

29 серпня 2007 року рішенням Сумського апеляційного суду Овчаренко був відновлений на посаді глави правління ЗАТ "Укртатнафта".

Він заявив про те, що фінансовий стан компанії є незадовільним. За словами Овчаренка, кредиторська забооргованість Кременчуцького НПЗ виросла до 3 млрд.грн.

Крім того, збитки "Укртатнафти" за дев'ять місяців поточного року склали 127 млн.грн., а за підсумками року цей показник може сягнути 400 млн.грн.

Уряд Татарстану стверджує, що, скориставшись поточною політичною ситуацією в Україні, зацікавлені особи сформували "псевдоюридичні підстави" для встановлення контролю над "Укртатнафтою" і реалізація їх планів супроводжується "незаконними силовими діями".

"Укртатнафта" створена в 1994 році. Україна передала в статутний фонд компанії цілісний майновий комплекс АТ "Кременчугнафтооргсинтез", правонаступника Кременчуцького НПЗ. Внесок Татарстану - грошові внески, акції нафтовидобувних компаній.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування