Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рахункова палата вхопила ООН на 30 мільйонах боргу, а МЗС та МВС на марнотратстві

Четвер, 4 жовтня 2007, 12:49

Рахункова палата України вважає економічно неефективною роботу Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ, які забезпечують участь українського персоналу в миротворчих місіях ООН.

За участь українських правоохоронців у миротворчих місіях у Косові Секретаріат ООН заборгував Україні 30 млн. гривень, передає "Німецька хвиля" з посиланням на повідомлення прес-служби Рахункової палати.

Також несвоєчасне правове регулювання утримання миротворчого персоналу в Боснії та Герцеговині сприяло тому, що ця кампанія фінансується з держбюджету, на що щорічно витрачається 700 тисяч гривень, йдеться у повідомленні.

Натомість Міністерство закордонних справ нічого не зробило для того, щоб переглянути існуючі норми відшкодування та повернення грошей, вважають аудитори.

У прес-службі МЗС знають про такі звинувачення, але коментувати поки не готові.

"Це питання вивчається. Будуть узагальнені матеріали, тоді ми оприлюднимо коментар", - зазначив начальник відділу речника МЗС Василь Кирилич.

Аудитом Рахункової палати також визначено, що наявний у Міністерстві внутрішніх справ порядок відбору, підготовки та контролю за діяльністю українського миротворчого персоналу у міжнародних місіях є безсистемним і затратним, а фінансування миротворчих операцій непрозорим.

Саме тому з держбюджету нібито нераціонально витрачено близько 400 тисяч гривень.

У МВС ці закиди поки не коментують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування