Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пропонує торішній варіант коаліції з перебіжчиками і себе у спікери

Четвер, 4 жовтня 2007, 13:13

Комуністи пропонують створити коаліцію за торішнім принципом - Партія регіонів, КПУ, Блок Литвина і декілька "перебіжчиків" із БЮТ і "Нашої України".

Про це повідомив на прес-конференції в четвер лідер Компартії Петро Симоненко, повідомляє Ліга.

Симоненко підкреслив, що, за попередніми результатами голосування, для створення коаліції в парламенті Партія регіонів - КПУ - Блок Литвина не вистачає декількох голосів.

"Вона (коаліція) відбудеться в тому випадку, якщо деякі депутати від БЮТ і "Нашої України"... у зв'язку з тим, що закон про імперативний мандат не прийнятий..., якщо окремі депутати вирішать, що в тій коаліції вони не зможуть себе реалізувати", - сказав він.

Симоненко зазначив, що на дострокові вибори всі партії ішли з лівими ідеями, а також, що в "Нашій Україні" і БЮТ є люди, з якими цілком можна було б співпрацювати.

"Це буде нормальна коаліція у Верховній Раді, яка не дасть можливість узурпувати владу помаранчевій команді", - сказав він.

У свою чергу, заявив лідер КПУ, відповідаючи на питання журналістів, він готовий обійняти посаду голови Верховної Ради.

За словами Симоненка, його політичний досвід дозволяє йому стверджувати, що він "у стані забезпечити цю ділянку роботи".

Симоненко не став уточнювати, на які міністерства у виконавчій владі будуть претендувати комуністи у випадку створення уряду з їхньою участю, підкресливши, що в розподілі посад варто керуватися професіоналізмом і що комуністи готові запропонувати фахівців із багатьох напрямків.

У той же час, Симоненко повідомив, що на зустрічі в четвер заявив лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу, що КПУ категорично відмовляється приєднуватися до коаліції за участю БЮТ або "Нашої України - Народної Самооборони".

"Ви, журналісти, влучно назвали широку коаліцію "ширкою". Я не збираюся сидіти на голці і тим більше пожинати ці плоди", - заявив він.

Також лідер КПУ підкреслив, що якщо Партія регіонів все ж таки об'єднається, наприклад, з НУ-НС, комуністи залишаться в опозиції. "Ми усе будемо робити для виконання своїх обіцянок і нікому не дамо спокою, поки вони не виконають свої", - пообіцяв він.

Питання, чи не дасть коаліція за участю ПР, КПУ, Блоку Литвина і "перебіжчиків" Ющенку черговий привід для розпуску парламенту, Симоненко переадресував самому президентові, додавши, що не знає, на якій підставі був розпущений парламент V скликання.

У той же час, Симоненко вважає, що перспектива дострокових виборів президента не просто ймовірна, а необхідна.

Початися дострокові вибори, на його думку, повинні з процедури імпічменту Ющенко, для того, щоб "ліквідувати джерело постійної напруженості і парламенту, і виконавчої влади".

Як відомо, у середу, 3 жовтня, президент Віктор Ющенко закликав лідерів сил, що пройшли в парламент – Партії регіонів, БЮТ, НУ-НС, Блоку Литвина, – почати переговори з формування парламентської більшості й уряду.

Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування