Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ зробить усе, щоб не наступити на торішні граблі

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 15:25

Блок Юлії Тимошенко зробить усе, щоб в Україні не повторилася торішня "коаліціада", оскільки інакше можливе перетягання декількох депутатів з НУНС у коаліцію на чолі з Партією регіонів.

Таку думку висловив заступник лідера БЮТ Микола Томенко.

Як повідомили Лізі у прес-службі Томенка, політик відзначив, що варто враховувати уроки 2006 року, коли процедура створення коаліції, визначення опозиції і формування уряду була занадто довгою.

"Це призвело не тільки до факту політичної корупції в парламенті, але і до серйозної дискредитації політиків в очах суспільства як нездатних виконувати свої передвиборчі зобов'язання і ухвалювати важливі для країни рішення", - сказав Томенко.

На його думку, зараз спроби нав'язати дискусію часів 2006 року про надскладне і тривале формування коаліції не пройдуть.

"В усякому разі, наша політична сила зробить усе, щоб не допустити нової "коаліціади", оскільки це остаточно дискредитує всі демократичні сили, що пообіцяли наступного дня після оголошення результатів виборів об'єднатися в коаліцію", - підкреслив бютівець.

За його словами, після оприлюднення попередніх результатів голосування повинна бути підтверджена коаліція між БЮТ і НУНС, а після оголошення офіційних результатів - офіційне підписання угоди про створення коаліції і висування кандидатур на посади прем'єр-міністра і голови Верховної Ради.

"Залучення можливого нового члена коаліції у вигляді блоку Литвина і визначення статусу опозиції є похідними вже після того, як буде оголошено про формування обіцяної перед виборцями і зафіксованої в підписаній в лютому угоді про створення між БЮТ і "Нашою Україною" коаліції демократичних сил", - висловив упевненість Томенко.

"Якщо цього не буде зроблено, то, мабуть, що буде розігруватися сценарій, озвучений лідерами Компартії - перетягання декількох депутатів, у першу чергу з НУНС, для того, щоб Партія регіонів, КПУ, Блок Литвина й окремі депутати створили коаліцію і продовжили час існування уряду Януковича", - підсумував член БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування