Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога просить не писати Ющенку листи, а подати Тимошенко

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 20:37

Президент Віктор Ющенко розгляне кандидатуру прем'єр-міністра від коаліції "Наша Україна – Народна самооборона" і БЮТ в разі її надання.

Про це заявив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

В заяві Балога наголосив, що секретаріат президента не одержував жодного листа главі держави від блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"Офіційно ніяких послань, надісланих "НУ-НС" Президентові Віктору Ющенку, сьогодні на Банкову не надходило ні поштою, ні іншими каналами", - запевнив він.

Водночас Балога відзначив, що вважає недоцільним введення елементів епістолярного жанру у хід консультацій щодо створення більшості у Верховній Раді, які розпочали політичні сили.

"Президент дав чіткі орієнтири щодо цілей і пріоритетів, навколо яких має тривати переговорний процес з формування коаліції. Більше того, глава держави під час візитів до Берліна і Парижа дав недвозначні коментарі щодо своєї позиції з цього надважливого для держави питання", - запевнив керівник секретаріату.

"Далі – справа виключно за політичними силами, які вибороли собі парламентське представництво. Вони мають виробити чіткі домовленості і подати президентові конкретні пропозиції, а не нав’язувати дискусію, яка може розтягтися надовго", - додав Балога.

Керівник президентського секретаріату вказав, що президент готовий аналізувати домовленості, напрацьовані учасниками консультацій, за умови їх дієздатності й адекватності.

"Президент вчинить так, як йому велить Конституція. Щойно блок Юлії Тимошенко і "Наша Україна – Народна самооборона" підпишуть угоду про створення міцної більшості і висунуть на посаду прем’єр-міністра єдину кандидатуру – президент невідкладно прийме ці пропозиції до розгляду. Доти всі апеляції до Глави держави беззмістовні, а отже – і недоцільні", – наголосив Балога.

Як відомо, згідно з Конституцією і законом про Кабмін президент не має жодного відношення до формування коаліції і висунення кандидатури прем'єра. Так само коаліція може затвердити в Раді кандидатуру прем'єра без подання президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування