Кабміну пропонують перекинути ще грошей на борги Ощадбанку часів СРСР

Вівторок, 9 жовтня 2007, 14:11

Кабміну пропонується скерувати 132 мільйони гривень на виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР та на викуп облігацій Держпозики 1990 року.

Відповідний проект постанови Кабміну було схвалено на засіданні урядового комітету, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Так, проектом постанови дозволяються "132 мільйони гривень, які використані на викуп державних казначейських зобов'язань ще колишнього СРСР – оскільки громадяни не пред'явили ці зобов'язання".

При цьому перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров доручив Мінфіну прискорити розробку законопроектів та нормативних актів, які б дозволили провести інвентаризацію та індексацію втрачених заощаджень.

"Тобто, відкрили б шлях до завершення вкрай затягненого в Україні процесу повернення заощаджень", - пояснюється у повідомленні.

"Сьогодні 50 гривень, які ми компенсуємо громадянам – це вкрай мало. Можна сказати, неприпустимо, особливо щодо літніх людей", - зазначив Азаров.

"Це коли норма запроваджувалась, тоді 50 гривень становили понад 2 мінімальні зарплати і всього лише середню – підкреслюю! – пенсію", - наголосив він.

За словами Азарова, необхідно "збільшити компенсаційні виплати нашим громадянам і розблокувати ті законодавчі норми, які заважають скласти план повного вирішення цієї, як я уже сказав, тяжкої і ганебної для держави проблеми".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування