Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потерпілі Дніпропетровська просять Ющенка назвати рахунки з грішми-допомогою

Понеділок, 12 листопада 2007, 15:40

Вибух побутового газу в житловому будинку в Дніпропетровську, у результаті якого загинули 23 людей, міг статися через втручання в роботу газового устаткування сторонніх осіб.

Таку думку висловив Віталій Дем'янюк, директор ТОВ "ГАЗЕКС-Україна", що керує підприємством ВАТ "Дніпрогаз", що обслуговує газорозподільні мережі міста.

"Провина "Дніпрогазу" у трагедії на вулиці Мандриківській не очевидна", - сказав він на прес-конференції в Дніпропетровську в понеділок.

Голова "ГАЗЕКС-Україна" повідомив, що одна з трьох створених з ініціативи керуючої компанії комісій з розслідування причин вибуху, до якої не входили представники "Дніпрогазу", завершила свою роботу і передала висновки Дніпропетровській облдержадміністрації й обласній прокуратурі.

Дем'янюк уточнив, що висновки про причини вибуху, зроблені цією комісією, будуть оприлюднені після того, як з ними ознайомляться влада і правоохоронні органи. Дві інші комісії продовжують роботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час потерпілі від вибуху газу жителі просять президента Віктора Ющенка призначити контрольну комісію з перевірки надходження і розподілу благодійної допомоги.

Про це йдеться у відкритому листі потерпілих, розміщеному на міському інтернет-порталі Дніпропетровська, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Просимо оприлюднити всі рахунки, на які надійшли і надходять благодійні кошти, у тому числі і валютні рахунки", - йдеться в листі.

"Сьогодні нам відомий тільки один розрахунковий рахунок... у Головному управлінні державного казначейства в Дніпропетровській області.... Одержувач – управління праці і соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. Точні суми всіх благодійних внесків нам невідомі", – уточнюють потерпілі.

У листі Ющенку жителі зруйнованого будинку підкреслюють, що виділених державою коштів на компенсацію втраченого майна недостатньо, щоб відновити колишній рівень життя їхніх родин.

Тому вони сподіваються на допомогу президента в "адекватному розподілі благодійних коштів".

Як відомо, 13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в десятиповерховому житловому будинку по вул. Мандриківській стався вибух побутового газу, у результаті якого загинули 23 людей, а також були ушкоджені розташовані поблизу будівлі і споруди.

Причиною аварії, за однією з версій, став вихід з ладу устаткування газорозподільного пункту, що спричинило за собою неприпустиме підвищення тиску в абонентських мережах низького тиску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування