Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Керченській протоці упіймали лише десяту частину плями

Понеділок, 12 листопада 2007, 18:16

Станом на 17.40 у районі катастрофи кораблів у Керченській протоці припинені роботи рятувальників на воді через несприятливі погодні умови.

Голова МНС Нестор Шуфрич заявив, що у той же час роботи продовжуються на береговій лінії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За інформацією прес-служби МНС, рятувальники діють у двох напрямках. До четверга будуть продовжуватися рятувальні операції, пошук зниклих безвісти моряків з кораблів "Хач-Ізмаїл" і "Нахічевань".

Говорячи про можливі причини загибелі суден у протоці, міністр не виключив, що деякі капітани проігнорували інформацію про штормове попередження і не вжили необхідних заходів безпеки.

"За нашими даними, штормове попередження було доведено до капітанів усіх суден. Багато хто вжили заходи, і пішли у більш захищені місця", - сказав міністр.

"Виключити версію, що попередження берегової служби були зігноровані деякими судами, ми не можемо", - додав він.

У той же час у російському штабі з ліквідації наслідків НП повідомили, що "у даний час швидкість вітру складає 20 метрів на секунду, висота хвилі - 3 метри".

"У зв'язку з цим спеціалізоване судно "Світломорськ", що повинне було відкачувати мазут з носової частини танкера, що розламався минулої неділі, пішло відстоюватися в районі, де більш сприятливі погодні умови", - йдеться у повідомленні.

"Також до носової частини танкера, що розламався, не змогла підійти і баржа, на яку повинні були перекачувати мазут", - додали в штабі.

За словами співрозмовника, щойно погодні умови дозволять, роботи, насамперед, з пошуку людей - п'ятьох моряків із сухогрузу "Нахічевань", продовжаться.

Станом на 17.40 у Керченській протоці було зібрано більше 160 тонн нафтовідходів.

У прес-службі ЮРЦ МНС Росії уточнили, що "зібрані нафтовідходи розміщуються на спеціалізованій платформі в селищі Сінний".

"Основним джерелом забруднення продовжують залишатися носова і кормова частини розколеного у неділю вранці танкера", - йдеться у повідомленні.

За словами представника прес-служби, на вівторок заплановано вихід зведеного мобільного загону 495-го спасцентру МНС РФ для збору нафтопродуктів. У готовності для виконання цієї ж задачі знаходиться ЮРПСО МНС РФ.

Раніше повідомлялося, що в результаті аварії одного з танкерів у море вилилося близько 1200 тонн мазуту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: