Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмук радив би Ющенку відмовитися від "ситуативного бажання"

П'ятниця, 16 листопада 2007, 08:22

У країнах Європи силові структури напряму не підпорядковуються главі держави.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Кузьмук в ефірі "5-го каналу" в четвер, коментуючи ініціативу президента Віктора Ющенка перейменувати Внутрішні війська у Національну гвардію та перепідпорядкути цю структуру особисто главі держави.

"Європейська практика свідчить, що главі держави напряму жодна силова структура не підпорядковується", - цитує Кузьмука УНІАН.

Віце-прем’єр зазначив, що аналогічні структури внутрішніх військ у Європі – гвардія, карабінери, жандармерія – мають різне підпорядкування – Мінюсту, Міноборони або МВС.

При цьому Кузьмук додав, що глава держави через ці міністерства управляє вищезазначеними підрозділами.

Кузьмук наголосив, що в Україні "все" підкоряється президенту, за винятком Церкви, і справа полягає в тому, через які державні органи він керує всіма процесами в державі.

На його думку, ця ініціатива є "ситуативним бажанням президента".

При цьому він додав, що силові структури необхідно розвивати, а не перепідпорядковувати залежно від того, хто при владі.

Кузьмук переконаний, що для того, щоб не повторювалися такі події, як захоплення Генеральної прокуратури, в державі має бути стабільність, щоб президент керував на підставі рішень Ради національної безпеки та оборони через уряд.

Він зазначив, що на сьогодні на Внутрішні війська покладено виконання 9-ти завдань – від охорони громадського порядку, охорони стратегічних об’єктів та дипломатичних представництв до конвоювання.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує він перейменування Внутрішніх військ, Кузьмук сказав: "Я як бувший командувач Національної гвардії таку ідею підтримав би".

За його словами, назва "Внутрішні війська" є рудиментом Радянського союзу, а Національна гвардія в свій час увійшла в історію як структура, яка повністю виконала покладені на неї завдання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...