Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київські забудовники пішли накручувати ціни в передмістя

Вівторок, 20 листопада 2007, 14:08

Ціни на нерухомість у Києві вже досягли максимально можливого рівня. Далі подорожчання житла розгорнеться в супутниках столиці і містах-мільйонниках.

Про це в ході брифінгу у вівторок заявив міністр регіонального розвитку і будівництва України Володимир Яцуба.

Міністр відзначив, що ціна метра квадратного столичного житла, досягши "захмарних висот", практично "зупинила реалізацію нерухомого товару", повідомляє Ліга.

Про падіння попиту на столичне житло і про його збільшення в містах-супутниках і великих обласних центрах, за словами Яцуби, свідчить і той факт, що зі столичного ринку ідуть великі будівельні компанії.

"Більшість людей сьогодні поспішають купити квартири за Києвом: у Броварах, Борисполі. Підтвердженням цьому є і той факт, що "Київміськбуд" пішов у Бориспіль, Бучу. Аналогічно ситуація розвивається навколо Дніпропетровська, Донецька, Одеси. Це свідчить про те, що рівень цін у Києві став захмарним", - пояснив він.

Крім того, міністр відзначив, що сьогодні стало вигідніше вкладати гроші в землю. При цьому, за словами глави Мінрегіонбуду, розмови про подальше подорожчання столичної нерухомості не відповідають дійсності.

Як відомо, для столичного ринку нерухомості жовтень пройшов під знаком росту ділової активності.

Так, заявок на покупку квартир за місяць було зареєстровано на 14% більше, ніж у вересні. Приблизно на стільки ж виросли й інші показники, що характеризують рівень ділової активності: кількість дзвінків, переглядів, угод.

Разом з тим, протягом останнього років обсяги будівництва житла в Київській області збільшуються на 15-20% на рік. З одного боку, столичне передмістя освоюють забудовники коттеджних містечок, з іншого боку - активно ведеться будівництво багатоповерхівок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування