Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вірить у підкуп і боявся за внуків Кириленка

Субота, 24 листопада 2007, 13:57

Президент Віктор Ющенко переконаний, що підкуп депутатів для створення коаліції в новообраному парламенті "вже не спрацьовує".

"А ви знаєте, це питання вже не спрацьовує", - сказав він в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в суботу.

"Для формування коаліції тема "купив чи не купив" — неважлива. Якщо ми пам’ятаємо, ст. 81 Конституції говорить про те, хто може бути членом фракції, а хто не може бути членом фракції", - зазначив він.

За його словами, "це добра воля фракції одної, другої чи третьої, четвертої чи п’ятої — об’єднатись і створити більшість. І позиція будь-якого депутата в цьому контексті ролі ніякої не грає".

"Він (депутат) не може вийти чи зайти. Коаліції формуються через симбіоз стосунків фракцій. І це крапка", - додав президент.

"Тема імперативності, на мій погляд, в українській Конституції виписана дуже просто, чітко. Вона говорить про те, що змінити фракцію, а разом з тим і формат коаліції через дії будь-якого депутата неможливо. І це перша відповідь, тому ми говоримо про демократичну коаліцію", - підкреслив Ющенко.

За його словами, "Конституція передбачає дві норми, за якими депутат може бути позбавлений мандату: якщо він не зайшов у фракцію від імені тої партії, від якої він обирався, або він вийшов із цієї фракції". "По всіх інших проблемах це вже питання діалогу: як, кому, за що голосувати", - додав президент.

Він також зазначив, що місяць не брав участі в дискусії, хто буде головою парламенту, оскільки "якщо ми називаємо тридцять днів тому, хто буде головою парламенту, я вам даю гарантію — він не буде головою парламенту".

"Тому що за десять— п’ятнадцять днів по будь-якій особі, кого б назвала фракція, була б розіграна така карта, що вона б дійшла до його онуків-правнуків", - додав Ющенко.

"Але головне — на початку роботи парламенту ми повинні говорити не про те, хто буде головою Верховної Ради, бо ця дискусія безплідна. Я продемонстрував свою віддаленість і цим хотів сказати: нам потрібно спочатку узгодити принципи", - підкреслив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування