Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія поставила Україні нові умови по газу

Середа, 28 листопада 2007, 11:04

Росія поставила Україні нові умови щодо ціни на газ у ході двосторонніх переговорів у Москві.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас продовжуються переговори. Наші російські партнери поставили нові умови ціни на газ, тому ми переговори вчасно не закінчили - вони будуть продовжені", - зазначив міністр.

Як відомо, Туркменістан підняв ціну для "Газпрому" на туркменській границі в першому півріччі наступного року з нинішніх $100 до $130 за 1 тис. куб. м, у другому - до $150 за 1 тис. куб. м. З 1 січня 2009 року ціна буде визначатися за формулою.

Водночас заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що будь-яке збільшення ціни на туркменський газ буде відбито в ціні на газ для України, пише газета The Financial Times.

Представник "Газпрому" сказав, що він "оптимістичний" щодо досягнення домовленості з Україною про формулу ціни на середньоазіатський газ, але зазначив, що будь-яка зміна ціни на газ у 2011 році буде передана українським споживачам.

"Єдине, що я можу сказати вам, це те, що "Газпром" не збирається брати на себе жодних цінових ризиків, пов'язаних із закупівлями газу в Центральній Азії. Ми не некомерційна організація. Ми відповідальні перед нашими акціонерами", - заявив він.

Він також прогнозує зростання цін на газ для європейських покупців у майбутньому році на 17% через подорожчання нафти.

За його словами, ціна може скласти $300-$350 за 1 тис. кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування