Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк виставила на торги крила України

Середа, 28 листопада 2007, 11:21

Фонд державного майна оголосив у середу конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 100% пакета акцій ВАТ "Національні авіалінії України".

Стартова ціна пакета становить 14,9 млн. грн., повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

Конкурс відбудеться через 50 днів після публікації оголошення.

ВАТ "Авіакомпанія "Національні авіалінії України" заснована в 1998 році на базі Київського авіапідприємства ДАК "Авіалінії України" шляхом виділення з його складу в самостійну одиницю.

Основними напрямками діяльності авіакомпанії є надання послуг із перевезення пасажирів, вантажів на внутрішніх і міжнародних маршрутах, а також аерофотозйомка.

З 2001 року авіакомпанія польотів не виконує. Кредиторська заборгованість авіакомпанії не дає можливості виділити кошти на відновлення парку літаків і відновити польоти.

100% акцій ВАТ "Авіакомпанія "Національні авіалінії України" належать ФДМ.

У 1998 році Арбітражний суд Києва оголосив авіакомпанію "Національні авіалінії України" банкрутом.

Уже в січні 1999 року суд виніс рішення про припинення процедури банкрутства до завершення приватизації компанії.

У травні 2000 року ФДМ затвердив план реструктуризації авіакомпанії "Національні авіалінії України", в ході якої планувалося на базі майна компанії створити декілька самостійних підприємств.

Упродовж 1999-2003 років було зроблено декілька спроб виставити на торги контрольний пакет акцій авіакомпанії, але не знайшлося жодного покупця.

Кредиторська заборгованість "Національних авіаліній України" на 1 жовтня 2002 року становила понад 30 млн. грн.

У той же час, максимальна вартість ліквідного майна, що знаходиться на балансі авіакомпанії, оцінюється приблизно в 18 млн. грн.

Кабінет міністрів планував у 2006 році підготувати до приватизації 100% пакет акцій ВАТ "Авіакомпанія "Національні авіалінії України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування