Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перезаписи у кабінеті Кучми "зірвали"

П'ятниця, 30 листопада 2007, 10:33

Слідчі дії у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми у рамках справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе перенесено через відсутність міжнародних експертів, чия участь планувалася раніше.

Про це повідомив адвокат екс-працівника Управління державної охорони Миколи Мельниченка Павло Сичов.

Адвокат підтвердив, що Мельниченко мав намір узяти участь у цих слідчих діях і з Генпрокуратурою все було узгоджено.

Він зауважив, що Мельниченко наполягає на проведенні слідчих дій "відповідно до рекомендацій ПАРЄ від 3 травня 2007 року, де відзначено, що обставини записування мають бути відтворені у справжньому середовищі Кучми за участі тих осіб, чиї розмови були записані".

"До проведення даних слідчих дій мають бути залученні як українські, так і міжнародні експерти", - наголосив правозахисник.

Адвокат нагадав, що 22 червня 2007 року у кабінеті 201 на Банковій був проведений перший етап слідчих дій - на відтворення обстановки записування, який повністю підтвердив покази Мельниченка, а саме те, що він діяв так, як про це давав свідчення.

"На очікуваному черговому етапі слідчих дій мали брати участь спеціалісти у галузі фоноскопії. Планувалося, що спільно із українськими працювали б й іноземні авторитетні фахівці", - розповів Сичов.

"Мова йшла про те, щоб ідентифікувати голоси, які є на записах, зроблених у кабінеті Кучми Мельниченком, з голосами конкретних осіб", - пояснив адвокат.

Він додав, що Мельниченко наполягає, щоб у слідчих діях при відтворенні обстановки та обставин запису розмов брали участь Кучма, голова його адміністрації Володимир Литвин, екс-голова СБУ Леонід Деркач та інші, хто проходить у справі Гонгадзе у різному статусі і чиї голоси у відтвореній тогочасній обстановці необхідні.

Сичов повідомив, що на даний час Мельниченко відлетів у США із сподіваннями, що зможе прискорити приїзд міжнародних експертів в Україну.

Як відомо, 27 листопада генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що ГПУ має намір найближчими вихідними провести черговий слідчий експеримент у справі Гонгадзе в кабінеті глави секретаріату Віктора Балоги.

Генпрокуратура також заявляла, що буде проведено скільки етапів слідчих експериментів, скільки знадобиться, для того, щоб детально з’ясувати усі обставини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування