Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку бачать справи важливіші за виконання бажань Ющенка

Вівторок, 6 листопада 2007, 11:57

Перейменування вулиць і районів Донецька, названих на честь радянських діячів, причетних до Голодомору, обійдеться місту у кілька десятків мільйонів гривень.

Про це заявив Донецький міський голова Олександр Лук’янченко на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Остров".

"Це потрібно змінювати паспорти... За першими прикидками, якщо крім Київського району, і Пролетарського, у нас практично всі інші райони підпадають під ті вимоги, що висуваються, то таких фінансових ресурсів у місцевому бюджеті немає. Вони виражаються в кілька десятків мільйонів", - сказав Лук’янченко.

Він також висловив переконання, що "на сьогодні є більш першочергові, більш важливі питання, які необхідно вирішувати, забезпечуючи життєдіяльність міста".

"Коли всі їх ми вирішимо, і коли будуть вільні фінансові ресурси... Якщо це буде коштувати більше 30 мільйонів, то краще ці 30 мільйонів, напевно, направити на те, щоб кожна з вулиць, тим більше з тих, котрі знаходяться в приватному секторі... Іван Петрович і Марья Василівна, напевно, будуть більш вдячні міській владі, коли міська влада заасфальтує ці вулиці, зробить освітлення там, озеленить їх і наведе належний санітарний порядок", - зазначив мер.

При цьому Лук’янченко запевнив, що робота над проектом перейменування вулиць і районів Донецька, проте, буде вестися.

"Ми будемо вести підготовчу роботу, винесемо це питання на суд мешканців нашого міста і розглянемо його в інформативному порядку на сесії міської ради", - запевнив він.

Міський голова також висловив думку, що процес перейменування повинен здійснюватися одночасно з адміністративно-територіальною реформою, "щоб один раз провести цю роботу, і щоб один раз переживати плутанину, яка виникне, безумовно".

"Ми все заперечуємо, що було 90 років нашої історії, ми усе повинні заперечувати, і з якихось джерел починати нову сторінку. Але це мають визначати не якісь, так сказати, особистості, а повинні визначити історія і народ. І тоді це буде прийматися до відома", - заявив Лук’янченко.

"А на сьогодні ми договоримося до того, що Голодомор і розмова про його жертви не будуть сприйматися народом. Тому що ми знову починаємо насильно цю тему насаджувати", – додав Лук’янченко, коментуючи факт, що перейменуванню підлягають також вулиці і райони, названі на честь видатних діячів СРСР, які не мали стосунку до Голодомору.

Як повідомлялося, у понеділок збіг термін, коли обласні адміністрації мали подати в секретаріат президента списки назв населених пунктів, вулиць, площ і пам'ятників, "присвячених подіям і діячам комуністичного режиму 1917-1991 років" для перейменування їх із метою "відновлення історичної справедливості".

Як відомо, президент Віктор Ющенко виступає за введення кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору 1932-1933 років і вважає, що 2008 рік повинен стати роком пам'яті жертв Голодомору в Україні.

"Остров",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: