Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пішов, бо помаранчеві "некоректно поставились"

Вівторок, 6 листопада 2007, 15:08

Голова Верховної Ради п'ятого скликання Олександр Мороз залишив засідання робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради шостого скликання.

Він зазначив, що виконав норму регламенту, згідно з якою він мав скликати засідання групи не пізніше, ніж за 10 днів після оприлюднення результатів виборів.

Водночас, на думку спікера, політичним силам "потрібно було спочатку провести попередні консультації перед початком засідання робочої групи".

Мороз зазначив, що БЮТ і НУ-НС "некоректно поставились" до своїх політичних опонентів, запропонувавши обирати президію робочої групи за відсутності кворуму простою більшістю з присутніх на засіданні.

"Я поставив на голосування положення про робочу групу, і це положення було проголосовано. Але воно передбачає обрання голови, заступника і секретаря більшістю членів робочої групи", - сказав Мороз.

"Оскільки не вистачало голосів для голосування, то Турчинов (представник БЮТ) проініціював голосування за спрощення процедури щодо більшості присутніх на засіданні", - додав він.

"Це є повне спотворення логіки, норм регламенту і тимчасового положення. Знаючи, що це відхилення від регламенту, я не можу цим займатися і я запропонував: "Ви порадьтеся спочатку з колегами, зберіться всі разом. Мова ж не йде про прийнятність цієї чи іншої кандидатури (голови групи)". Як вони визначаться далі – це їхня справа", - сказав Мороз.

"Але на мій погляд – це певною мірою неповага до своїх партнерів по парламентській діяльності," - додав він.

Мороз зазначив, що згідно з регламентом робоча група може бути і без голови Верховної Ради попереднього скликання.

Коментуючи факт, що засідання залишив представник блоку Литвина Ігор Шаров, Мороз сказав, що той запропонував на посаду керівника групи Адама Мартинюка, "як професійну людину", яка вже очолювала дві відповідні групи.

Ця кандидатура не була підтримана, бо лідер БЮТ Тимошенко запропонувала на цю посаду "нашоукраїнця" Романа Зварича, кандидатура якого "також є прийнятною".

"Оскільки його (Шарова) пропозиція розходилась з думкою Тимошенко, то поправка, запропонована ним, визнана некоректною, і він залишив засідання, сказавши, що не хоче брати в ньому участь", - додав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування