Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко виніс із мітингу резолюцію. Тягнибок - арештованих

Середа, 7 листопада 2007, 14:45

Під час мітингу з нагоди 90-ї річниці Жовтневої революції у Києві на Європейській площі у середу його учасники прийняли резолюцію, в якій вимагає ліквідувати інститут президентства та націоналізувати стратегічно важливі промислові об’єкти в Україні.

Як повідомляє УНІАН, у цій резолюції учасники мітингу також закликають "трудящих України" винести на референдум проект Конституції, розроблений КПУ, надати російській мові статус державної, а також встановити державний контроль над ціновою політикою в державі.

Крім того, під час мітингу його учасники зачитали звернення, в якому, зокрема, зазначається, що "очевидною причиною зростання цін і тарифів є діяльність олігархічних кланів і… відповідь за це несуть націоналісти на чолі з президентом".

На переконання учасників мітингу "лише КПУ за підтримки народу зможе приборкати зростання цін".

Як зазначається у документі, "очікувати милості від олігархів марне витрачання часу". А тому мітингувальники та організатори акції, звертаючись до "трудящих України" закликали їх виступити з акціями протесту.

Після проголошення вказаних документів, мітинг лівих сил з нагоди чергової річниці Жовтневої революції завершився.

* * *

ВО "Свобода", яке 7 листопада провело низку антикомуністичних акцій, стверджує, що міліція незаконно затримала декілька активістів партії в різних регіонах України.

Як повідомили у прес-службі Київської міської організації ВО "Свобода", близько 12.00 у середу на Майдані Незалежності працівники спецпідрозділу "Беркут" затримали учасників інформаційного пікету "Свободи" - керівника Київської міськорганізації Андрія Мохника та члена Політради ВО Миколу Мартиненка.

ВО "Свобода" запевняє, що затримання відбулося за вказівкою начальника охорони громадського порядку міста Києва.

У повідомленні сказано, що, у зв’язку із забороною суду проводити 7 листопада акції на Майдані Незалежності, "Свобода" подала заявку у КМДА на проведення акції на Михайлівській площі та розміщення інформаційного пікету на Майдані Незалежності.

"Метою інформаційного пікету було перенаправлення учасників акції, які не були поінформовані про сьогоднішнє рішення суду та нове місце заходу. Попри наявність офіційної заявки, міліція вдалась до брутального арешту керівника Київської міської організації ВО "Свобода" Мохника", - йдеться в повідомленні.

За даними ВО, до подібних дій правоохоронці вдалися щодо членів ВО "Свобода" й у інших регіонах – зокрема, Льовові та Житомирі. Зокрема, у Житомирі напередодні акцій невідомі у цивільному, що представилися міліціонерами, влаштували в офісі облорганізації "Свободи" провокацію та намагалися викрасти опудало Леніна, що мало бути спалене 7 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування