Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада відкриється, бо "Регіони" пришили депутатські хвости?

Середа, 7 листопада 2007, 14:58

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає неможливим повторний розпуск Верховної Ради, навіть у разі якщо 150 представників Партії регіонів не візьмуть мандати.

Про це вона сказала журналістам по завершенні засідання робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради шостого скликання.

"Ми всі знаємо, що рік розпускати парламент і проводити ще одні дострокові вибори не можна і це значить, що парламент буде працювати в тому складі, в якому він буде сформований", - сказала Тимошенко.

На думку лідера БЮТ, "якщо якась частина депутатів не буде хотіти працювати – це їх вибір".

Вона нагадала, що у теперішній ситуації схема, за якої 150 депутатів можуть не взяти мандати, не спрацює, "тому що за ініціативою Партії регіонів ще до дострокових виборів була скасована 101 стаття закону про вибори, яка дозволяла скасовувати депутатський резерв списку".

"Тому сьогодні вони не мають за законом права скасувати так звані депутатські резервні хвости. Це значить, що якщо не зайдуть ці депутати, то зайдуть ті, хто буде за ними", - заявила Тимошенко.

Вона нагадала, що законом визначений чіткий термін на відкриття сесії, який згідно з нинішнім оприлюдненням результатів настає 26 листопада – це є дата, пізніше якої не може бути скликане перше засідання нової Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування