Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" "по дружбі" довідалися від бютівців про непокору

Четвер, 8 листопада 2007, 10:23

Один із членів Партії регіонів Юрій Мірошниченко не вірить у помаранчевую коаліцію, пояснюючи це наявністю між БЮТ і "НУ-НС" ідеологічних протиріч.

"У помаранчеву (коаліцію) я не вірю. Між двома силами існують глибокі ідеологічні протиріччя", - сказав він в інтерв'ю газеті "24".

"У БЮТ програма лівопопулістська, а в "НУ-НС" - праволіберальна. І якщо навіть припустити, що вони створять коаліцію, то одна з цих сил втратить своє обличчя", - вважає регіонал.

Мірошниченко заявив, що розділяє "побоювання відповідальних політиків з "НУ-НС", що не в захваті від майбутньої коаліції з БЮТ - дійсно, пропрезидентський блок перед складним вибором".

На уточнення, чи має він на увазі під "відповідальними політиками" трьох членів "НУ-НС", що не підписали угоду з БЮТ, регіонал сказав: "Ці троє – тільки вершина айсберга. Я кажу не тільки про "НУ-НС", але і про БЮТ".

"Можливо, інакомислячі в БЮТ заявляють про свою точку зору не так голосно. Але ми, завдяки особистим контактам і дружнім стосункам із членами БЮТ, бачимо, що там йде напружена внутрішня дискусія", - заявив Мірошниченко.

"Ті члени фракції, що прийшли не лобіювати бізнес, а займатися політикою, не в усьому згодні з офіційною лінією", - додав він.

Коментуючи слова свого соратника Бориса Колеснікова про те, що посада прем'єра в майбутньому уряді повинна дістатися Партії регіонів, Мірошниченко зазначив, що "сьогоднішня політична кон'юнктура така, що ми маємо усі права на цю позицію".

"Завтра, можливо, ситуація зміниться. І тоді ми будемо або молодшим партнером у коаліції, або підемо в опозицію. Але це не принципово", - сказав регіонал.

"Головне, щоб були правила, яких дотримуються усі. Саме на цих умовах ми погоджувалися на дострокові парламентські вибори", - додав він.

На питання, чому Партія регіонів дотепер не подала в ЦВК документи для реєстрації своїх депутатів, Мірошниченко сказав: "Це слов'янська традиція – усе залишати на останній день. З іншого боку, зібрати документи – це серйозна робота".

"Документи заповнюються особисто, і не всі можуть зробити це швидко. Деякі фізично відсутні. Тиснути ми не можемо: закон відводить для збору документів 20 днів", - додав він.

"Повірте, нам невигідно затягувати час. Чим швидше буде скликано перше засідання, тим швидше почне формуватися коаліція на базі Партії регіонів", - заявив Мірошниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування