Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС зробили тонке зауваження шику українських політиків

Четвер, 8 листопада 2007, 15:14

У Євросоюзі відзначили елітарність українських політиків за способом життя, відмінного від звичайних громадян, а також наголосили на необхідності втілення в життя обіцянок, які давали партії, що перемогли на дострокових виборах.

Про це йшлося у четвер у Брюсселі в ході політичного діалогу, присвяченого перспективам розвитку України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У вступній частині відповіді на питання про політичні еліти в Україні старший радник верховного комісара ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єра Солани Піркка Тапіола коротко розповів про діалог з українським журналістом.

Так, у журналіста викликав подив той факт, що у Фінляндії (Тапіола - громадянин Фінляндії) члени уряду і депутати користуються громадським транспортом.

"Відверто, якщо ви подивитеся на українську політику, то одна з проблем полягає в кількості мільйонерів і мультимільйонерів у політиці", - сказав представник ЄС.

"Я все ще не бачу шляхи, яким чином звичайний громадянин - професор або інтелектуал, будь-хто - може увійти в політичне життя. Це проблема країни на довгострокову перспективу, і саме тому я говорю про українську еліту", - додав він.

Старший радник відзначив, що разом з тим "багато хто є зваженими людьми": "Але вони живуть іншим життям, не розділяють ті турботи, якими живуть звичайні люди".

"Тому головний виклик для еліт - необхідність зрозуміти, що суть не в тому, що політики говорять один одному, а в тому, як вони будуть реалізовувати мандат, що їм дали виборці", - додав він.

Тапіола також підкреслив, що вибори парламентські 2006 і 2007 років "були демократичними". "Зараз стоїть питання, на яке повинні відповісти еліти - як вони будуть реалізовувати результати виборів", - додав він.

Тапіола висловив думку, що "майбутнє України є яскравим". "Україна - ключова держава для майбутнього Європи, усього регіону. Якщо Україна досягне успіху, то буде досягнутий успіх і навколо (України). З цього погляду Україна просто не може потерпіти невдачу", - відзначив він.

"Я зараз навіть більш оптимістичний, ніж після "помаранчевої" революції, тому що в другий раз ми побачили виявлення позиції електорату щодо майбутнього України", - резюмував Тапіола.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування