Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко у вівторок буде №1

Понеділок, 10 грудня 2007, 17:44

Питання про призначення лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра розглядатиметься на засіданні парламенту у вівторок першим.

Про це журналістам повідомив лідер Компартії Петро Симоненко.

За його словами, фракція КПУ ще не визначилася зі своєю позицією відносно голосування за кандидатуру Тимошенко.

Очевидно, комуністи визначаться відносно голосування після ранкової зустрічі з Тимошенко, що відбудеться до початку засідання парламенту.

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна – Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко запевнив журналістів, що у вівторок на засіданні будуть присутні усі члени фракції.

"Завтра прийдуть усі", - заявив Кириленко, додавши, що усі депутати підтримають кандидатуру Тимошенко.

Водночас, інший член "НУ-НС" Юрій Луценко припустив, що на засіданні у вівторок Верховна Рада може затвердити повний склад нового уряду.

За його словами, усі кандидатури майбутніх урядовців уже погоджені.

Ще один член "НУ-НС" Роман Зварич на питання, чи погоджені кандидатури майбутніх урядовців, висловив сподівання, що "вони всі без виключення будуть погоджені до завтрашнього ранку".

За його словами, коаліційна угода між БЮТ та "НУ-НС" у частині розподілу посад у майбутньому уряді не переглядалася.

Як відомо, згідно з угодою до квоти БЮТ відносяться посади першого віце-прем'єра, віце-прем'єра, міністра аграрної політики, міністра охорони навколишнього середовища та міністра економіки.

Крім того, до квоти БЮТ відходять посади міністра палива та енергетики, міністра вугільної промисловості, міністра праці та соціальної політики, міністра промислової політики, міністра транспорту та зв'язку і міністра фінансів.

До квоти "НУ-НС" мають відійти посади двох віце-прем'єрів, у тому числі з гуманітарних питань, міністра регіонального розвитку, будівництва та архітектури, міністра внутрішніх справ та міністра закордонних справ.

Також до "НУ-НС" відходять посади міністра культури і туризму, міністра з питань надзвичайних ситуацій, міністра оборони, міністра освіти і науки, міністра охорони здоров'я, міністра у справах сім'ї, молоді та спорту та міністра юстиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування