Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" чекають самовідводу Мартинюка і хочуть "пакет"

П'ятниця, 14 грудня 2007, 07:39

Фракція Партії регіонів готова висунути кандидатуру Раїси Богатирьової на посаду першого заступника голови Верховної Ради, заявив представник партії Ярослав Сухий.

"Якщо вони (фракція Комуністичної партії) знімуть свою кандидатуру (Адама Мартинюка на пост першого віце-спікера), ми готові висунути Раїсу Василівну Богатирьову або ..., ну, як визначиться фракція", - сказав депутат в ефірі Першого національного телеканалу.

Він підкреслив, що Партія Регіонів поки не обговорювала, яку кандидатуру висуватиме на цю посаду, і, швидше за все, визначиться з цим на засіданні фракції вранці у п’ятницю, 14 грудня, повідомляє УНІАН.

"Ми сподіваємося, що Адам Іванович (Мартинюк) візьме самовідвід...", - сказав Сухий.

При цьому Сухий заявив, що його фракція наполягатиме на пакетному голосуванні за обрання першого заступника і заступника голови Верховної Ради.

Він також відзначив, що Партія регіонів має намір наполягати на пакетному голосуванні за призначення прем’єр-міністра і формування Кабінету міністрів.

"Ми наполягатимемо, щоб це голосування відбувалося потім в пакеті з голосуванням за уряд", - сказав він.

За словами Сухого, його політична сила не менше за інших зацікавлена в швидкому формуванні уряду.

"Не можна так робити - ми обираємо прем`єр-міністра і не обираємо новий уряд. Тоді це називається "Мавпяча праця", - цитує депутата агентство.

Раніше представник Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що Партія регіонів наполягає на обранні першим заступником голови Верховної Ради Мартинюка.

Також у тому, що єдиною кандидатурою від Партії регіонів та Комуністичної партії буде Мартинюк, запевняли депутати фракції Партії регіонів Олена Бондаренко та Ганна Герман.

Зокрема, Герман аргументувала це тим, що "рішення трьох фракцій є рішенням трьох фракцій – і ми повинні бути тут дисципліновані і не підводити наших партнерів", хоча особисто вона підтримала б кандидатуру Богатирьової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування