Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вислала журналістку

Понеділок, 17 грудня 2007, 14:26

Журналістку російського журналу "The New Times" Наталію Морар напередодні вислано з Росії до Молдови.

У понеділок Морар має намір відвідати посольство Росії в Молдові для з'ясування причин її депортації з території Росії, повідомляє УНІАН із посиланням на радіостанцію "Эхо Москвы".

За словами журналістки, їй невідомо, з ким саме із співробітників російського посольства у неї відбудеться зустріч, і чи відбудеться вона взагалі.

"Мені ніхто нічого офіційно не заявив, і я не здивуюся, якщо сьогодні нічого не скажуть", - додала вона.

Морар є громадянкою Молдови, але останнім часом проживала в Росії.

Напередодні разом з іншими журналістами вона повернулася з Ізраїлю, куди їздила у відрядження, проте після прибуття в Домодєдово, її відмовились впустити на територію Росії, пославшись на листа з ФСБ.

"Эхо Москвы" стверджує, що у понеділок газета "Financial Times" відреагувала на видворення Морар з Росії, назвавши цей випадок новим витком наступу на незалежні ЗМІ в Росії.

У газеті наголошується, що журналістка розслідувала фінансову діяльність Кремля. В одному з її останніх матеріалів порушувалась тема фінансування парламентських виборів.

Генеральний секретар спілки журналістів Росії Ігор Яковенко назвав "політичною розправою" заборону на в'їзд на територію Росії Наталії Морар.

Яковенко відзначив, що спілка журналістів Росії намагатиметься вжити всіх можливих заходів для того, щоб домогтися повернення Морар у Росію.

Президент фонду "На захист гласності" Олексій Симонов також називає депортацію журналістки Морар незаконною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: