Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари зробили "крок назустріч" новій владі

Вівторок, 18 грудня 2007, 07:17

Меджліс кримськотатарського народу вирішив призупинити на місяць свої акції протесту.

За словами одного з лідерів Меджлісу Рефата Чубарова, наметове містечко в центрі Сімферополя демонтують, передає Радіо "Свобода".

Чубаров зазначив, що Меджліс вирішив продемонструвати добру волю і зробити перший крок назустріч владі, очікуючи від неї того ж, а також, щоб не створювати незручностей сімферопольцям під час святкувань Курбан-байраму, західного і східного Різдва і Нового року.

Акції протесту будуть призупинені до 15 січня.

"Ми ухвалюватимемо подальше рішення про відновлення пікету і встановлення наметового містечка за першими кроками, за першими результатами діяльності нового Кабінету міністрів України", - заявив Чубаров у понеділок.

Дана акція протесту кримських татар тривала з 8 листопада.

Її учасники вимагали від центральної влади об’єктивного розслідування фактів побиття правоохоронцями репатріантів під час інцидентів 1 листопада на вулиці Балаклавській у Сімферополі і 6 листопада на плато Ай-Петрі на Південному узбережжі Криму, коли кілька репатріантів отримали тілесні ушкодження, а більш ніж 20 заарештували.

У понеділок голова Меджлісу Мустафа Джемілєв застеріг перед небезпекою виникнення у Криму "другої Чечні" через захоплення земель російськими бізнесменами за допомогою організованих груп та необхідність створення напіввоєнізованих формувань самооборони з боку кримськотатарської спільноти.

У свою чергу, т.в.о секретаря РНБО Андрій Пишний застеріг органи влади та політичні сили Криму від необачних дій, що можуть зашкодити суспільно-політичній стабільності на півострові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування