Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз думає, що Камікадзе придумали політтехнологи

Середа, 26 грудня 2007, 12:28

Глава Соцпартії Олександр Мороз вважає, що парламентська коаліція залежна від президента через різношерстість НУ-НС.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", повідомляє прес-служба партії.

"Це не стільки залежність від Віктора Ющенка, скільки від його секретаріату. Іноді складається враження, що президент сам на службі в секретаріаті. Це, до речі, не нове в Україні", - відзначив соціаліст.

На його думку, "залежність може зменшитися при зміні складу секретаріату, особливо тих, хто затіяв політичну аферу з достроковими виборами і зробив президента заручником ситуації".

"Конфлікти ж в уряді можуть виникнути по лінії міністр - прем'єр. І тут вступають у дію інші залежності - від президента, наприклад. Досить непереконливе становище Ющенка напередодні наступних президентських виборів знижує рівень небезпеки, менше буде бажаючих виглядати в його очах привабливіше, як це було в 2005 році. Хоча і тоді і тепер нерв інтриги пролягає між Тимошенко і Ющенком", - вважає Мороз.

У той же час лідер СПУ не бачить приводів вважати Юлію Тимошенко "політичним камікадзе".

"Хто називає її "камікадзе"? Часом не політтехнологи самої Тимошенко? Камікадзе в ім'я ідеї, батьківщини і честі здатний на харакірі. Але історія не пригадує випадку, щоб, переборюючи труднощі, пов'язані з особистими меркантильними інтересами, людина пішла на самопожертву", - відзначив Мороз.

Глава СПУ не виключив можливості утворення домовленостей між Партією регіонів і політиками "помаранчевого" табору.

"Опиратися політиці "жовтогарячих" їм доведеться, але треба мати на увазі, що це політика, обумовлена інтересами кланів. Вони представлені й у тому, і в іншому таборі. Не можна виключати, що вони домовляться. Адже домовилися ж про дострокові вибори...", - нагадав Олександр Мороз.

Крім того, Мороз упевнений, що соціалісти повернуться у Верховну Раду вже на наступних виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування