Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров побачив, що Ющенко повертає його бюджет

Середа, 26 грудня 2007, 15:04

Народний депутат Микола Азаров вважає, що президент Віктор Ющенко критикує проект бюджету-2008, представлений урядом Юлії Тимошенко, з позиції Партії регіонів.

"Президент критикує бюджет з позиції Партії регіонів. Ми це вітаємо", - заявив він після засідання уряду.

"Якщо уряд за той час, що зостався до розгляду бюджету, врахує пропозиції президента, то він дуже багато зробить, адже по суті поверне бюджет, який ми подавали раніше", - вважає Азаров.

Також колишній міністр фінансів розкритикував проект бюджету за те, що в ньому не було переглянуто соціальні показники з огляду на ріст економіки, що стався в останні місяці 2007 року.

Крім того, він зазначив, що законопроект не дає відповіді на рішення Конституційного суду, яким визнано неконституційним призупинення цілої низки соціальних гарантій.

Також Азаров незадоволений тим, що у новому бюджеті всупереч податковому кодексу, закладено багато податкових норм, а також введення нового 15-відсокового податку на прибуток держпідприємств.

Азаров розкритикував зниження видатків на житлово-комунальну сферу та на підтримку інвестиційно-інноваційного напрямку.

"Таким чином, ми відмовляємося від політики розвитку і спрямовуємо гроші на невідомо які цілі", - сказав Азаров.

Також він заявив, що йому нічого не відомо про необхідність надавати державні гарантії на 12 млрд. гривень під кредити НАК "Нафтогаз".

"Викликає багато запитань 12 млрд. гарантій НАКу. Але я хочу сказати, що всього тиждень тому пішов із уряду і тоді не було таких проблем. І зрозуміло, якби я зостався, то не було б проблем і в майбутньому. Я не бачу їх і зараз. Звідки взялася ця 12-мільярдна проблема – це краще спитати у Кабміну", - сказав Азаров.

Також він відзначив, що у будь-якому випадку така велика сума не має повертатися за рахунок державного бюджету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування