Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив Тимошенко не кликати біду

Четвер, 6 грудня 2007, 11:57

Президент Віктор Ющенко просить політиків не політизувати питання газу.

Про це він заявив, відповідаючи на питання щодо нової ціни на російський газ для України та заяв Юлії Тимошенко про можливий перегляд цієї ціни.

"Я дуже б радив не політизувати питання газу. Крім шкоди, я запевняю вас, такі постановки нічого іншого не принесуть", - заявив Ющенко.

"Ці люди мають знати тенденції континентального ринку, регіональних ринків і дбати про те, щоб Україна отримала оптимальну ціну з тих умов, якими вона володіє. Не треба кликати біди", - сказав він.

Ющенко також зауважив, що ціна 179,5 доларів – велика.

"І для частини української економіки це великий шок. Це змушує переглядати політику енергоспоживання на таких об'єктах як комунальне господарство, приватний сектор і частина індустрії", - сказав Ющенко.

Він також додав, що Україна наразі має кращі показники оптимізації споживання газу. "З 76-78 млрд. кубомерів газу ми використовуємо 67", - сказав він.

"Ціна 147 була б краще, ніж 179,5 доларів. Але ці питання повинні знаходитись на професійній площині", - наголосив Ющенко.

Він також додав, що під час зустрічі з президентом Польщі Лехом Качинським обговорювались питання щодо транзитної політики.

"В березні наступного року це питання буде розглядатися на енергетичному саміті. Ми провели продуктивні переговори і консультації з цього приводу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: