Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один із грузинських претендентів на крісло Саакашвілі ледве не повісився

Четвер, 6 грудня 2007, 14:54

Патрульна поліція припинила в Тбілісі спробу самогубства претендента на посаду президента Грузії Шалви Церцвадзе.

Патрульні витягли його з петлі, у яку він уже просунув голову.

Самогубство Церцвадзе намагався здійснити біля посольства Німеччини в Тбілісі. Він заявив журналістам, що відмовиться від громадянства Грузії, якщо йому не нададуть ефірний час на телебаченні.

Церцвадзе повідомив, що знову повторить свою спробу самогубства, тому що в нього "немає іншого шляху".

Однак, за його словами, він готовий відмовитися від свого задуму, якщо йому нададуть політичний притулок в одній із країн Заходу.

У той же час лідер руху "Грузія, уперед!" Теймураз Шашиашвілі 6 грудня оголосив журналістам, що знімає свою кандидатуру з участі в президентських виборах.

Шашиашвілі своє рішення пояснив тим, що прийняв його на користь ідеї "Грузія без президента". "Я підтримую ті опозиційні сили, що виступають за встановлення в Грузії парламентської республіки", - сказав колишній кандидат.

Тим часом основні претенденти на участь у виборах президента Грузії подали в четвер до ЦВК підписи виборців, необхідні для реєстрації як кандидатів.

Більше за всіх підписів виборців - 202 тисячі - представили до ЦВК члени передвиборного штабу бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Крім того, підписи представили також кандидат у президенти від партії "Національний рух" Михайло Саакашвілі, представник об'єднаної опозиції Леван Гачечіладзе, претендент від партії "Нові праві" Давид Гамкрелідзе, висунута партією "Імеді" Ірина Сарішвілі, лідер Лейбористської партії Шалва Нателашвілі, висуванець партії "Майбутнє Грузії" Гія Маісашвілі.

Також стало відомо, що в четвер керівництву телекомпанії "Імеді" надали можливість ввійти в будинок телебачення, але їм заборонили вносити відеокамери, якими вони хотіли зафіксувати положення усередині будинку.

Зранку Тбіліський міськсуд прийняв рішення про зняття арешту з майна телекомпанії "Імеді".

"Інтерфакс-Україна", Новости-Грузия, Civil Georgia

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування