Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вважає, що морський кордон з нею Україні "сниться"?

Четвер, 10 січня 2008, 13:18

Росія вважає, що вільне трактування Україною україно-російського договору про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 року заважає співробітництву України і Росії в їхньому використанні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін в інтерв'ю, що опубліковано в журналі "Незалежний оглядач країн Співдружності", повідомляє прес-служба президента з посиланням на Українські новини.

"Вільне застосування діючого договору 2003 року з боку партнерів значно гальмує пошук взаємоприйнятого врегулювання питань відносно Керченської протоки", - заявив він.

За словами Карасіна, не існує яких-небудь законодавчих документів союзного і республіканського рівня, що фіксують лінію адміністративного кордону в Керченській протоці між колишніми РСФСР і УРСР, на існуванні якого наполягає Україна.

Він також наголосив, що недавні події в Керченській протоці показали, що недостатньо вирішувати питання російсько-українського кордону в Керченській протоці на підставі формального розмежування.

"Уникнути повторення того, що сталося, можна не на підставі формального розмежування і взаємного відчуження, а шляхом створення ефективних механізмів взаємодії і співробітництва, що відповідало б духу і букві договору 2003 року", - заявив Карасін.

Він підкреслив, що Росія внесла відповідні пропозиції у ході російсько-українських переговорів, що відбулися 28-29 листопада 2007 у Києві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: