Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має план щодо кордону з Шенгеном

Неділя, 13 січня 2008, 15:51

Україна пропонуватиме до обговорення план розбудови, розширення та будівництва пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні та сподівається на його сприйняття угорською стороною.

На цьому наголосив президент Віктор Ющенко у неділю в Мукачевому під час зустрічі зі своїм угорським колегою Ласло Шойомом, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, існує проблема недостатньої ефективності пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні, особливо щодо вантажного та автотранспорту.

Крім того, він зазначив, що ще є деякі проблеми у візовому режимі.

Водночас Ющенко подякував угорській стороні за укладену з Україною угоду про малий прикордонних рух. "Ми раді, що це був перший документ такого порядку, який сьогодні тиражуватиметься у наших відносинах з іншими країнами Євросоюзу", – сказав він.

Разом з тим, Шойом повідомив, що Угорщина стала тією країною, яка, увійшовши до Шенгенської зони, змогла зберегти сприятливий візовий режим для громадян України, залишивши кордон прозорим.

"Введення Шенгенської зони не спричинило появи нового кордону між Україною та Угорщиною. Ми все робимо для того, щоб кордони були більш прозорими", – сказав він.

Шойом також підтвердив свої плани здійснити офіційний візит до України у березні ц.р..


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування