Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побачили, що Луценко хоче створити монстра

Вівторок, 15 січня 2008, 13:50

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин називає "боротьбою за повноваження" ініціативу Міністерства внутрішніх справ приєднати до відомства прикордонну та інші служби.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу в Києві, коментуючи законопроекти щодо реформування МВС, які в понеділок озвучив депутат від НУ-НС, радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль.

"Я вважаю, що це не реформування правоохоронних органів, це скоріше боротьба за повноваження. Можна створити одного міністра, який керуватиме всім і вся… Треба змінювати процесуальне законодавство", - сказав Пукшин.

Водночас він нагадав, що ще рік тому депутати прийняли у першому читанні законопроекти президента щодо реформування правоохоронних органів, і, на переконання Пукшина, їх необхідно доопрацювати, вдосконалити і прийняти у другому читанні.

"Я думаю, що внесення інших законів це скоріше крок назад, а не об’єднання позицій", - зазначив заступник глави секретаріату президента.

Разом з тим Пукшин висловив переконання в тому, що "всі ініціативи мають виходити від міністрів, а не чи від штатних чи позаштатних радників".

Як повідомлялося, МВС підготувало законопроект щодо реформування системи органів внутрішніх справ, що передбачає створення в Україні системи внутрішніх справ європейського зразка.

Як зазначив Москаль, з цією метою пропонується включити до органів внутрішніх справ Державну прикордонну службу України, службу пожежної безпеки і порятунку, Держслужбу з питань міграції, Антикорупційне бюро України та Державну прикордонну міліцію.

Також до МВС увійде національна міліція та служба досудового слідства, з тими функціями, які вони виконують зараз.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування