Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Тимошенко не розтікатися мислію по древу

Вівторок, 15 січня 2008, 14:24

Глава секретаріату президента Віктор Балога за дорученням глави держави направив у Кабінет міністрів президентські пропозиції до проекту програми діяльності уряду.

За словами Балоги, зауваження і конкретні рекомендації президента стосуються всіх розділів урядового плану дій, повідомляє прес-служба президента.

"Президент наполягає на необхідності приведення окремих пунктів запропонованого документа до вимог чинного законодавства, конкретизації положень, зазначення остаточних термінів виконання взятих Кабміном зобов'язань", - зазначив глава секретаріату.

"Ющенко пропонує формулювати пункти програми не у виразах на зразок "уряд вживатиме заходи" чи "уряд опікуватиметься", а з однозначним твердженням "уряд забезпечить", - пояснив Балога.

"Програма діяльності Кабміну під керівництвом Тимошенко має стати не формальною декларацією, не лише переліком урядових завдань, а й документом політичної відповідальності перед суспільством", - додав він.

За словами Балоги, пропозиції президента, передусім, стосуються соціальних складових урядової програми.

Президент звернув увагу уряду, що в розробленому проекті зовсім не відображене питання ліквідації заборгованості по заробітній платі та запобігання новим боргам на підприємствах усіх форм власності.

Ретельно не опрацьовані заходи з поліпшення охорони і безпеки праці на виробництві.

Ющенко рекомендує запровадити механізм економічної зацікавленості власника підприємства у створенні безпечних умов праці, у тому числі через відшкодування ним всіх коштів, які держава витрачає на ліквідацію наслідків техногенних аварій.

Президент вважає за необхідне запровадити позачергове надання соціального житла родинам та одиноким батькам, які виховують п'ятьох і більше дітей, а також при народженні одночасно трьох і більше дітей.

Уряд також має гарантувати пільгові умови вступу та звільнення від плати за навчання у державних навчальних закладах всіх рівнів дітей із сімей, які мають п'ятьох і більше дітей.

Важливим соціальним пунктом, який президент пропонує закріпити в програмі діяльності Кабміну, є виконання вимог указу про заходи щодо будівництва доступного житла.

"Це соціальні ініціативи президента, на втіленні яких Ющенко наполягатиме незалежно від складу Кабміну", – наголосив глава секретаріату.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: