Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС вихваляється наглядачам, що на нього перестали тиснути

Середа, 16 січня 2008, 09:20

У Конституційному Суді нерозглянутими залишаються 39 справ, зокрема, одна від старого складу суду – об'єднані подання президентів Леоніда Кучми і Віктора Ющенка про Всенародний референдум з приводу ухвалення Конституції.

Про це розповів голова КС Андрій Стрижак під час зустрічі зі співдоповідачами моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ренате Вольвенд і Ханне Северинсен, повідомляє прес-служба суду.

За словами Стрижака, практично всі важливі справи зараз перебувають на завершальній стадії розгляду. Він наголосив, що дуже багато уваги КС приділяв неполітичним справам, тобто захисту прав громадян.

Крім того, під час зустрічі Стрижак зазначив, що формат відносин КС з різними гілками влади докорінно змінився - взаємини з президентом, прем'єр-міністром і Верховною Радою стали виваженими і конструктивними.

КС без перешкод ухвалює рішення, не відчуваючи політичного тиску, заявив голова суду. Підтвердженням нинішньої внутрішньої стабільності КС він назвав нещодавнє обрання свого першого заступника Василя Бринцева.

Також Стрижак повідомив, що президент підтримав ініціативу КС щодо внесення змін до закону "Про Конституційний Суд", які б унеможливили блокування роботи суду. Відповідний законопроект Ющенко уже вніс до Верховної Ради як першочерговий.

Зі свого боку Северинсен схвально відгукнулася стосовно почутого і заявила, що за діяльністю такої важливої інституції як КС спостерігає все українське суспільство. І необхідно, аби люди довіряли КС та поважали його рішення.

Гості також поцікавилися системою українського судочинства загалом і торкнулися питання подальшої двосторонньої співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування