Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звягільського оминула вибухова хвиля

Середа, 16 січня 2008, 10:19

Урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядька в Донецьку вважає винними в аварії генерального директора підприємства Ігоря Єфремова й декількох керівників гірничорятувальних служб.

Про це Українським Новинам повідомила прес-секретар Державного комітету із промислової безпеки, охороні праці й гірничого нагляду в Донецькій області Марина Нікітіна.

За її словами, прізвища голови ради орендарів шахти ім. Засядька Єфима Звягільського в акті немає.

"Наскільки я знаю, Єфима Звягільського в списках немає. Але це ще буде уточнюватися, ви ж знаєте", - зазначила вона.

Що стосується обвинувачень, то Нікітіна підкреслила, що всіх згаданих в акті урядової комісії з розслідування причин аварії обвинувачують у тому, що вони не забезпечили належну безпеку праці на підприємстві.

"Усім їм висунули загальні обвинувачення", - сказала Нікітіна.

Також Нікітіна зазначила, що поки не може назвати санкції, які застосують до всіх, чиї прізвища згадано в акті урядової комісії.

"Матеріали справи передадуть у Генеральну прокуратуру України, і там уже будуть розбиратися", - підкреслив прес-секретар.

Голова урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті ім. Засядька в Донецьку Олександр Турчинов у вівторок, 15 січня, повідомив, що після додаткового розслідування було визначено 11 посадових осіб, які порушили або не виконали свої посадові обов'язки, що й призвело до трагедії.

Також Турчинов дав доручення Державному комітету із промислової безпеки, охорони праці й гірничого нагляду й надалі тримати шахту ім. Засядька під особливим контролем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування